Oranje boven met Lucas & Steve!

Livestream Koningsdag 2020 – Live vanaf Paleis Soestdijk

Cases

in 4 minuten te lezen

Nationale feestdagen zijn voor de favoriete artiesten van alle feestgangers droomdagen. Tienduizenden muziekliefhebbers, gegarandeerde optredens (vaak meerdere per dag!), en bovenal garantie op goede sfeer. Wanneer iedere Nederlander reden heeft om een feestje te bouwen trekt iedereen er maar al te graag op uit. Zo ook ieder jaar op 27 april; Koningsdag.

Een éxtra bijzondere feestdag.

Koningsdag 2020 heeft door welbekende omstandigheden helaas een ander tintje gekregen dan voorgaande jaren. Geen gigantische pleinen vol met tienduizenden feestende mensen meer, maar een collectieve drang om er ondanks de beperkingen tóch een mooi feestje van te maken. Zo ook bij Lucas & Steve, het bekende DJ duo waar we al langere tijd content voor mogen creëren. Vanuit Nederlands grootste radio station – Radio 538 (onderdeel van Talpa Network) – kwam het verzoek een set van 20 minuten te streamen zodat zij dit tijdens deze nationale feestdag uit konden zenden.

Lucas & Steve in de tuinen van Paleis Soestdijk.

Van plotselinge ingeving naar realiteit.

Livestreamen is een belangrijk onderwerp geworden in elke contentstrategie. Hoe zorg je dan dat je dan tóch de aandacht pakt die je verdient? Daar het toch om de verjaardag van de koning gaat, dient deze dag een koninklijk tintje te hebben. Niets is zo vorstelijk als een paleis natuurlijk, wat er voor zorgde dat 1 + 1 al snel 2 was, en contact werd gelegd met Paleis Soestdijk. Al snel bleek dat zij dit ook een heerlijk idee vonden. Alles kon in gang gezet worden om de kijkers van de stream een koninklijk feestje te geven in hun eigen tuin of woonkamer!

Collectief de schouders eronder!

Met een artiest als Lucas & Steve zijn er meerdere disciplines betrokken, waaronder artist management. Ook zij plaatsen het vertrouwen in Spark om de technische en creatieve productie op te pakken. Ditzelfde management (Mickster Management) pakte vervolgens alle verantwoordelijkheden met betrekking tot communicatie naar pers en zenders op. Door een spin in het web te zijn tussen management, zenders en ons als creatief partner blijven we betrokken bij alle wensen en eisen van alle partijen.

Een DJ booth, special fx, een drone, audio opname apparatuur, video apparatuur, stroomvoorziening, et-ce-te-ra. Er komt veel bij kijken om op locatie snel, maar vooral efficiënt, aan de slag te kunnen. Naderhand moeten alle bestanden verzamelt worden bij alle betrokken partijen, zodat Spark dit kan samenvoegen tot een eindproduct.

Om het gehele proces soepel te laten verlopen communiceren we voordat iedereen zich naar de opnamelocatie verplaatst al wat er van ze verwacht wordt. Een briefing, in vakjargon. En door op locatie actief betrokken te zijn worden problemen snel gesmoord. Stress is op locatie nagenoeg niet te vinden als resultaat hiervan. Gezonde spanning natuurlijk wel, maar wie zou dat niet voelen in de tuin van een heus nationaal paleis op het moment dat je daar een DJ set op gaat nemen?

Het volledige team achter de productie van de livestream op locatie Paleis Soestdijk voor Radio 538
Het volledige team waarmee de productie tot stand is gekomen; van artiest tot special FX, en natuurlijk voltallig Team Spark.

Eindresultaat met koninklijke Spark

Dat het adembenemend mooi was op locatie is natuurlijk de voornaamste reden om op die plek op te nemen. Een grote wens was dan ook dit op beeld terug te laten zien. Onmiddellijk na de opnames is het proces gestart om een goed lopende, alomvattende, ‘edit’ te maken die de kijker meeneemt naar de locatie, die je hieronder kunt zien. Kijk en feest nógmaals met ons mee! En al die foto’s op deze pagina, waaronder de officiële persfoto die naar de landelijke pers is gegaan? Ook die zijn door Spark, tijdens en tussen de opnames door, gemaakt. Van A tot Z ontzorgen als het om creatie van beeld gaat; daar staan we voor.

Team

Een livestream maken doe je niet alleen, daarom bedanken wij graag onze partners:

Management L&S – Mickster Management
Drone – JVL Films
Techniek – Dampu – Audio Technical Services
SFX – The Pyro Company
Extra video – Ole Rethans
Locatie – Paleis Soestdijk

Gepost op 2 mei 2020 door Coen

divider
Even voorstellen: Daniëlle Spark 2.0

Heb je nou zelf ook interesse gekregen in een opname, of uitzending, van een eigen liveset?

Neem contact met ons op, dan kijken we gezamenlijk hoe we ook jou, of jouw artiest, in talloze woonkamers van een scherm laten spatten!

Het is tijd voor een video!

Case Studies

Blijf nieuwsgierig!

Een kijkje in onze keuken. Leer hoe wij de spanning opzoeken.

in 8 minuten te lezen

2020, toch bedankt!

Terug naar het begin: 2019 was het jaar waarin Spark op zoek ging naar een nieuwe vorm van samenwerking, zowel met ons grote netwerk aan freelancers, als met onze opdrachtgevers. Doelen als het uitbreiden van dat netwerk door actief op zoek te gaan naar nieuw talent (en deze op te leiden) en de kwaliteit van […]

Lees meer

in 2 minuten te lezen

The Show Must Go On – Deel 1

Bij Spark hebben we een enorme fascinatie voor festivals. Want hoe ongelofelijk is het dat keer op keer een infrastructuur van een kleine stad wordt aangelegd op de vele locaties in ons land. Besef het maar eens, van het drinkwater en het (tijdelijk) mobiel netwerk, tot de enorme hoeveelheden voedsel dat netjes geserveerd wordt en […]

Lees meer

in 2 minuten te lezen

You’ve got mail! ❤️

Met z’n allen zitten we te wachten tot we weer samen mogen werken, mooi beeld mogen maken, en kunnen lachen. Althans, lachen doen we nog genoeg, maar we hopen dit weer snel samen buiten huis te mogen doen. Maar we missen niet alleen het werk.

Lees meer